24e Historische Beurs Vlaamse Beweging zondag 20 oktober van 9 tot 16 uur

Op zondag 20 oktober e.k. heeft de 24ste Historische Beurs Vlaamse Beweging plaats van 9 tot 16 uur. Plaats: Het Halfdiep, Duffelsesteenweg 145, Kontich.

Boeken en tijdschriften (zowel tweedehands als nieuw), muziekdragers, parafernalia en kunstwerken, het aanbod is heel verscheiden.

Zoals de vorige jaren, zijn er twee lezingen:
om 10.30 uur spreekt Wido Bourel over de Nederlanden in Frankrijk. Wido Bourel heeft al tal van publicaties over dit onderwerp op zijn naam staan. In zijn jongste werk Olla vogala. het verhaal van de taal van de Vlamingen in Frankrijk en elders pleit hij voor de verspreiding van algemeen Nederlands in Frans-Vlaanderen.
om 15 uur spreekt François van Gehuchten over de Boerenkrijg, naar aanleiding van zijn recent bij Polemos verschenen boek Liever de kogel of de guillotine. Zie recensie van Pieter Jan Verstraete in KM nr. 251.

Zoals vorige jaren organiseren we opnieuw een restaurant met Traiteur Sigrid. Je kan vooraf inschrijven en kiezen uit het volgende aanbod.

Warme maaltijden

  • koninginnehapje/frieten/slaatje – 18 €
  • steak/frieten/peper- of champignonsaus/slaatje – 21 €
  • penne/scampi’s/prei/roomsaus – 17 €

Snacks
  • broodje kaas 4,5 €
  • broodje ham 4,5 €
  • broodje ham/kaas 5 €
  • broodje américain 5 €
  • broodje gerookte zalm 6,5 €

Inschrijven bij edwin.truyens@skynet.be of op het postadres Vormingsinstituut Wies Moens VZW, Scheihagenstraat 54, 2550 Kontich. Betalen op rekening: BE84 0011 3757 3459.

Parkeergelegenheid
Er is parkeergelegenheid aan de zaal. Mocht die parking toch volzet geraken, kan je de auto nog kwijt op de parkeerplaats van de Action, schuin over het gemeentelijk complex.

Openbaar vervoer
Van het station te Kontich geraak je met bus 130 op de Duffelsesteenweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.